Què és

La participació i la transparència són drets de la ciutadania i components fonamentals de tota democràcia. És responsabilitat dels poders públics, començant pels partits polítics, garantir aquest accés a la informació, el bon govern i la col·laboració amb la ciutadania en totes les decisions que es porten a terme des de les institucions. Preguntar, demanar comptes, voler conèixer què fan els nostres governants i representants públics és sa i fomenta una democràcia de qualitat.

A ICV-EUiA creiem en la necessitat de posar a disposició dels ciutadans i les ciutadanes eines que facin real i efectiu el govern obert i l’accés a la informació. És per això que posem al teu servei una eina de participació on poder exercir el teu dret, i ens oferim a ser el teu canal perquè puguis obtenir tota la informació que desitgis de les institucions públiques.

Volem ser la teva veu al Parlament i a totes les institucions públiques de l’Estat. Tu diga’ns què vols saber, i nosaltres la traslladarem com a pregunta parlamentària o al teu ajuntament, per obtenir una resposta de l’administració. Junts amb nosaltres podràs realitzar des de preguntes als diferents governs de la teva localitat, de Catalunya, de l’Estat i el Parlament Europeu, fins a participar en l’elaboració d’algunes de les futures lleis que es discutiran al Parlament o al Congrés. A més, si vols saber sobre nosaltres, pots consultar l'agenda dels nostres diputats i diputades i el pressupost de la coalició per saber com gestionem els recursos en la nostre organització.

Participa

  1. Posem al teu abast un dels projectes de Llei que presentarem al Parlament o al Congrés, i et convidem a enviar-hi les teves esmenes o aportacions. Pots modificar directament el text fent clic a sobre de qualsevol frase que desitgis canviar. Volem que sigui el més participatiu possible, amb la màxima quantitat de debat i aportacions que puguem aconseguir per, entre tots, millorar el text.
  2. Obrim un espai de transparència i alliberament de dades i ens posem al teu servei perquè, a través nostre, facis totes les preguntes que vulguis a les diferents institucions. Les qüestions que ens plantegis acabaran generant preguntes parlamentàries. Envia'ns la teva petició a través del formulari que et presentem. Només necessitem el teu correu electrònic per mantenir-te informat i una petita descripció per poder formalitzar millor la proposta. Una vegada enviada, rebràs una notificació al teu correu electrònic amb un enllaç que podràs compartir i difondre a través de les xarxes socials. Així mateix, podràs consultar totes les peticions i les preguntes presentades en tot moment en l'Arxiu de preguntes, ordenades temàticament, i rebràs notificacions al teu correu electrònic de l'estat de les teves peticions en tot moment.
  3. Posem al teu abast l’agenda de tots els nostres diputats i diputades per a que puguis saber en tot moment què fan i amb quines entitats es reuneixen, així com el pressupost de la campanya electoral 2012. En l’aposta per la transparència volem donar exemple.

Què passa quan faig una petició?

L’eina té un funcionament àgil, intuïtiu i modern. Nosaltres tan sols vehicularem la teva demanda.

En el formulari de contacte pots:

  1. Emplenar el formulari amb el títol i descripció d'allò que vols saber. T’has d’identificar amb nom i cognoms i pots establir un correu electrònic de contacte.
  2. En la descripció has d’escriure la teva aportació i una justificació, el més clara que puguis per tal de facilitar la seva tramitació.
  3. Un cop fet això, rebràs un correu electrònic de confirmació de recepció.
  4. El comentari no serà visible per la resta d’usuaris fins que estigui admès, és a dir, que reuneix els requisits bàsics per poder vehicular-la i que respecta les normes de funcionament.
  5. Un cop admesa serà incorporada a l’arxiu de preguntes, amb una referència individualitzada, i on tothom podrà consultar-la i veure quan entra a registre de l’organisme competent, amb el PDF justificatiu corresponent. En aquest cas rebràs una nova alerta al teu correu. En cas de ser descartada també n’explicarem els motius i ho rebràs en el teu correu electrònic.
  6. Un cop l’administració doni una resposta, l’adjuntarem en PDF a la teva aportació.
  7. La resposta estarà disponible a l'arxiu de preguntes amb la possibilitat de ser compartida a les xarxes socials.
Normes de funcionament
NORMES DE FUNCIONAMENT DE LES EINES DE "JO FAIG POLÍTICA"

ICV-EUiA no es fa responsable de les opinions dels participants ni les assumeix en cap cas com a pròpies i es guarda el dret a rebutjar o esborrar aquelles opinions que consideri ofensives.

Participació.

Els usuaris que participen a Jo faig política i els que només visualitzen la informació es comprometen a complir i acceptar les següents normes bàsiques:

a) Abstenir-se d'insultar o utilitzar un llenguatge ofensiu, racista, sexista, violent o xenòfob, ni realitzar cap conducta contrària a la legislació vigent i a l'ordre públic. (Especialment greus seran considerats els missatges que critiquin persones no públiques publicant el seu nom i/o dades estrictament personals).

b) No enviar cap contingut amb copyright sense el permís del propietari. Si es considera oportú facilitar continguts d'internet amb copyright, cal escriure la URL completa perquè els altres usuaris puguin enllaçar-hi i descarregar-se els continguts des de la pàgina propietària.

c) Publicitat: No es permet enviar continguts promocionals i/o publicitaris ni publicar missatges amb enllaços a aquestes pàgines.

d) Spam: No es permet publicar missatges reiterats d'incoherència manifesta (spam-trolls) o que pretenguin, obertament, crear hostilitat i mal ambient al fòrum (flaming). No es permet utilitzar el correu-e dels participants per enviar comunicacions no autoritzades.

e) No es poden obrir nous fils amb temàtiques ja obertes anteriorment i encara accessibles a l’arxiu de preguntes.

e) Dades personals: en cap cas, les dades que apareguin en les aplicacions es poden considerar com una font de dades d'accés al públic i no es podran incloure en fitxers de dades sense el consentiment del titular.

Els moderadors (webmasters) designats per ICV-EUiA es reserven el dret d'eliminar,sense avis previ, qualsevol missatge o fil, que no segueixi aquestes normes generals. Així mateix podran bloquejar l'accés al fòrum a les persones que de forma manifestament reiterada incumpleixin aquestes normes bàsiques. ICV-EUiA i els moderadors no es fan responsables del temps que trigui en produir-se l'eliminació d'un missatge tot i que aquesta s'hi produirà a la major brevetat. Igualment, no se'n fan responsables de l'incompliment per part dels usuaris d'aquestes normes bàsiques de conducta, ni de les conseqüències d'aquest incompliment.

Qualsevol suggerència respecte les diferents plataformes serà molt benvinguda a l'adreça: iniciativa@iniciativa.cat