Pregunta resposta

 • Enviada: 1/10/2014
 • per: Manuel Sánchez Fernández
 • Presentada: 2/10/2014
 • Estat: Contestada
 • Arxivat en: Fet Nacional i Dret a decidir
 • Comparteix:

Si teniu en compte els simpatitzants no sobiranistes?

Benvolguts senyors,

Ja sé que ICV no és un partit independentista (o crec saber-ho), encara que alguns dels caps visibles, algunes autoritats del partit, ho siguin; això és difícil d'entendre per a persones contràries a les divisions de la classe obrera. Ara, el que no m'agrada és que segueixi sense cap crítica (ni interna ni externa) el que fan els independentistes (per raons desconegudes). Jo, com a simpatitzant del PCC i d'EUiA, no vull donar el meu vot a un partit que no es diferenciï gaire d'ERC o de la CUP. Per això, com se sol dir, millor seria l'original que no la còpia.

Una cosa és renegar del comunisme i del socialisme (la qual cosa ja hem assimilat) i una altra és renegar de la igualtat entre els ciutadans espanyols i de la UE, de la fraternitat espanyola i europea, &c. És la meva opinió (potser "jacobina"; però mai "girondina" ni de l'esquerra caviar).

Quant a la resta (convenis amb les escoles d'elit, projectes urbanístics que destrossen el territori i hipotequen el futur com BCN World...), us dono suport, és clar.

Pel que fa a Podem, sembla partidari del dret a l'autodeterminació (encara que no sigui a llocs colonitzats, però en fi...). Tanmateix, Podem no està obsessionat amb "la consulta" i s'ocupa més dels assumptes socials. A més, és assembleari, i això pot canviar posicions oficials, la qual cosa no succeeix als partits tradicionals. No se sap què passarà: tant de bo!

Jo, si es fa la "consulta" legalment, votaré "no". Si no es fa legalment, doncs res (o potser votaré; està per decidir). Molts simpatitzants d'ICV/EUiA segur que coincideixen amb mi en aquestes coses.

IU (que sembla que és EUiA, no se sap mai) està a favor de mantenir la unió espanyola. Els simpatitzants moltes vegades ens veiem orfes.

Jo he col·laborat amb la coalició ICV/EUiA al meu poble. Però recordeu que, a les eleccions autonòmiques de Catalunya (i altres), podeu perdre molts suports; i també a les generals.

Només ho escric aquí perquè estigueu atents. Molta més gent del que sembla no està d'acord amb la possibilitat que ens separin del País Valencià, d'Aragó, &c. ni que creïn una nova Andorra per afavorir les elits locals.

Gràcies per respondre'm.

Salut i Repúbliques ibèriques (Espanya, Portugal, Andorra i Gibraltar) per tothom!


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2/10/2014 en nom de Manuel Sánchez Fernández


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Benvolgut,
  ICV no ha renunciat pas a la fraternitat amb la resta de pobles d’Espanya. De fet la posició d’ICV pel que fa al dret a decidir és compartida per IU. En aquest sentit crec que és un motiu de satisfacció la carta que aquest partit i d’altres de la resta de l’Estat van enviar al President Rajoy demanant-li que permetés la consulta. Aquí té el link de la notícia: http://www.iniciativa.cat/tarragona/news/52063
  ICV continuem treballant pels drets socials i laborals. De fet, aquest compromís ocupa la major part del nostre temps, intervencions, iniciatives, propostes... Malauradament la nostra tasca en aquests terrenys, sovint no té la repercussió mediàtica que ens agradaria.

  Continuem compromesos amb el dret a decidir perquè creiem que és la millor manera i la més democràtica de resoldre el conflicte amb l’Estat i precisament per això treballarem per a que es dugui a terme amb totes les garanties democràtiques.

  I continuarem lluitant, confiem que amb el seu suport, pels drets socials i laborals de la ciutadania de Catalunya com la d’Espanya, d’Europa i d’arreu com hem fet sempre, al Parlament, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu, perquè tenim molt clar la necessària solidaritat davant dels reptes i demandes de les classes populars.

comments powered by Disqus