Pregunta resposta

 • Enviada: 28/9/2014
 • per: Feliu
 • Presentada: 2/10/2014
 • Estat: Contestada
 • Arxivat en: Fet Nacional i Dret a decidir
 • Comparteix:

Quan us mullareu?

Soc votant d'Iniciativa (i abans del PSUC) des de fa més de 30 anys. No vaig votar ni la constitució ni en les primeres eleccions democràtiques ja que creia (i segueixo creient) que calia una ruptura democràtica i que la transició era en gran part una "rentada de cara" per mantenir al seu lloc les capes dominants i els fills de la casta franquista. Estem d'acord, i sempre em trobareu, en la defensa de les classes populars i la denúncia de la política de la dreta (espanyola i catalana). Però dit això, no entenc l'estretor de mires política en l'actual situació històrica. Encara no us queda clar que si volem fer una regeneració i canviar les regles del joc, l'única possibilitat real (si bé, naturalment, difícil) és el en marc d'una Catalunya independent?. Que això d'Espanya no hi ha qui ho canvii (al menys en un termini mínimament raonable)?
Si us plau, definiu-vos ja. No sabeu el mal que em fa quan sento que esteu marejant la perdiu, igual que els d'Unió. I, la veritat, aquestes mini-rebequeries com la de no sortir a la foto de la signatura, més aviat donen una imatge de nens petits.
Em sap molt greu, però si no adopteu una postura clara a favor de la independència ja no podré seguir donant-vos recolzament. I conec molta gent que està en la mateixa situació que jo.
Per quan una presa de posició clara?


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2/10/2014 en nom de Feliu


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Benvolgut Feliu, ICV s'ha mullat molt en la defensa i promoció del dret a decidir de Catalunya. Hem aconseguit que recolzin aquest dret tant partits d'àmbit estatal (com IU) com partits d'àmbit europeu (com el Partit Verd Europeu), cosa que cap altra força política ha aconseguit. El nostre compromís amb l'exercici d'aquest dret ha estat ferm i continuarà sent.
  Alhora ICV és una força política plural, punt de trobada de federalistes partidaris del dret a decidir, i independentistes. Creiem que això és una riquesa que beneficia al mateix procés pel dret a decidir.
  En el marc de la consulta del proper 9 de novembre la nostra proposta de posicionament, que s'ha sotmès a la votació de la militància i dels amics i amigues d'ICV, és un Sí a la primera pregunta i pluralitat de vot a la segona. Creiem que d'aquesta manera es situa clarament la necessitat de trencar l'statu quo, i situa a Catalunya com a subjecte polític sobirà. I alhora deixa en mans de la decisió de la ciutadania quin ha de ser el futur polític del país, quin és l'escenari al que aspira la majoria de la població.

comments powered by Disqus