Què és

La participació i la transparència són drets de la ciutadania i components fonamentals de tota democràcia. És responsabilitat dels poders públics, començant pels partits polítics, garantir aquest accés a la informació, el bon govern i la col·laboració amb la ciutadania en totes les decisions que es porten a terme des de les institucions. Preguntar, demanar comptes, voler conèixer què fan els nostres governants i representants públics és sa i fomenta una democràcia de qualitat.
A Vic per a tots creiem en la necessitat de posar a disposició dels ciutadans i les ciutadanes eines que facin real i efectiu el govern obert i l’accés a la informació. És per això que posem al teu servei una eina de participació on poder exercir el teu dret, i ens oferim a ser el teu canal perquè puguis obtenir tota la informació que desitgis de les institucions públiques.
Per això hem creat una eina per tal que tu com a ciutadà puguis enviar propostes per ser incorporades en el programa electoral de Vic.

Participa

● Obrim un espai de transparència i alliberament de dades i ens posem al teu servei perquè, a través nostre, facis totes les preguntes i les propostes que vulguis a la teva localitat. Les qüestions que ens plantegis poden acabar incorporant-se al programa electoral de la localitat. Envia'ns la teva petició a través del formulari que et presentem. Només necessitem el teu correu electrònic per mantenir-te informat i una petita descripció per poder formalitzar millor la proposta. Una vegada enviada, rebràs una notificació al teu correu electrònic amb un enllaç que podràs compartir i difondre a través de les xarxes socials. Així mateix, podràs consultar totes les peticions i les preguntes presentades en tot moment en l'Arxiu de preguntes, ordenades temàticament, i rebràs notificacions al teu correu electrònic de l'estat de les teves peticions en tot moment.
● Posem al teu abast l’agenda dels representats a la teva localitat per a que puguis saber en tot moment què fan durant la campanya. Què passa quan faig una proposta? L’eina té un funcionament àgil, intuïtiu i modern. Nosaltres tan sols vehicularem la teva demanda.
En el formulari de contacte pots: ● Emplenar el formulari amb el títol i descripció d'allò que vols saber. T’has d’identificar amb nom i cognoms i pots establir un correu electrònic de contacte.
● En la descripció has d’escriure la teva aportació i una justificació, el més clara que puguis per tal de facilitar la seva tramitació.
● Un cop fet això, rebràs un correu electrònic de confirmació de recepció. El comentari no serà visible per la resta d’usuaris fins que estigui admès, és a dir, que reuneix els mínims requisits bàsics i que respecta les normes de funcionament.
● Un cop admesa serà incorporada a l’arxiu de preguntes i on tothom podrà consultar-la. En aquest cas rebràs una nova alerta al teu correu. En cas de ser descartada també n’explicarem els motius i ho rebràs en el teu correu electrònic.
● La teva proposta serà revisada i incorporada o rebutjada segons convinguin els administradors de cada localitat.
● La resposta estarà disponible a l'arxiu de preguntes amb la possibilitat de ser compartida a les xarxes socials.

NORMES DE FUNCIONAMENT DE LES EINES DE "JO FAIG POLÍTICA"

Vic per a tots no es fa responsable de les opinions dels participants ni les assumeix en cap cas com a pròpies i es guarda el dret a rebutjar o esborrar aquelles opinions que consideri ofensives.
Participació Els usuaris que participen a Jo faig política i els que només visualitzen la informació es comprometen a complir i acceptar les següents normes bàsiques:
● Abstenir-se d'insultar o utilitzar un llenguatge ofensiu, racista, sexista, violent o xenòfob, ni realitzar cap conducta contrària a la legislació vigent i a l'ordre públic. (Especialment greus seran considerats els missatges que critiquin persones no públiques publicant el seu nom i/o dades estrictament personals).
● No enviar cap contingut amb copyright sense el permís del propietari. Si es considera oportú facilitar continguts d'internet amb copyright, cal escriure la URL completa perquè els altres usuaris puguin enllaçar-hi i descarregar-se els continguts des de la pàgina propietària.
● Publicitat: No es permet enviar continguts promocionals i/o publicitaris ni publicar missatges amb enllaços a aquestes pàgines.
● Spam: No es permet publicar missatges reiterats d'incoherència manifesta (spam-trolls) o que pretenguin, obertament, crear hostilitat i mal ambient al fòrum (flaming). No es permet utilitzar el correu-e dels participants per enviar comunicacions no autoritzades.
● No es poden obrir nous fils amb temàtiques ja obertes anteriorment i encara accessibles a l’arxiu de preguntes.
● Dades personals: en cap cas, les dades que apareguin en les aplicacions es poden considerar com una font de dades d'accés al públic i no es podran incloure en fitxers de dades sense el consentiment del titular. Els moderadors (webmasters) designats per Vic per a tots es reserven el dret d'eliminar,sense avis previ, qualsevol missatge o fil, que no segueixi aquestes normes generals. Així mateix podran bloquejar l'accés al fòrum a les persones que de forma manifestament reiterada incumpleixin aquestes normes bàsiques. Vic per a tots i els moderadors no es fan responsables del temps que trigui en produir-se l'eliminació d'un missatge tot i que aquesta s'hi produirà a la major brevetat. Igualment, no se'n fan responsables de l'incompliment per part dels usuaris d'aquestes normes bàsiques de conducta, ni de les conseqüències d'aquest incompliment.