Acceptada

 • Enviada: 2015-02-19 16:42:21
 • Per: Marc Parareda
 • Presentada: 2015-02-19
 • Estat: Acceptada
 • Comparteix:

Millora transport públic Vic

Caldria millorar la xarxa de transport públic de la capital de la comarca d'osona. Actualment Vic no exerceix de capital en aquest sentit, ja que la seva xarxa d'autobusos urbans no està integrada a l'ATM fet que impedeix el transbordament a altres transports públics. Tot i això caldrien altres millores adreçades a millorar la mobilitat. Fer les línies de bus urbà més ràpides, evitant els recorreguts amb molts girs com actualment i fent línies més rectes. També caldria aplicar un sistema de prioritat semafòrica que teòricament ja esta instal·lat per augmentar la velocitat. En els carrers freqüentats per autobusos també caldria repensar-hi els passos sobre-elevats, stops o punts amb cotxes mal aparcats o girs molts tancats, que alenteixen moltíssim la marxa dels autobusos. Caldria també millorar la imatge del servei, millorant la visibilitat de les parades, uniformitzant la informació, creant un mapa del transport públic de la ciutat (actualment al mapa no hi surt ni tren ni busos interurbans). Fer arribar el transport urbà als polígons industrials seria necessari, ja que actualment només hi ha poques parades i servides per busos interurbans amb freqüències de pas baixes i irregulars.


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2015-02-19 en nom de Marc Parareda


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Marc,
  El transport públic és una de les prioritats programàtiques. Tindrem present les mancances en mobilitat que presenta actualment la ciutat de Vic i sobre el recorregut de les línies de transport públic urbà, que ha de garantir el servei a tots els barris.
  Tindrem en compte les nombroses propostes de millora que ens has fet arribar, i et convidem a parlar-ne el dia que vulguis per tal de poder-les debatre i avaluar, per fer-ho només ens has d'escriure un correu electrònic a l'adreça vicperatots@gmail.com
  Et convidem a consultar el nostre programa on hi podràs trobar diferents propostes referents a transport públic en els següents apartats:
  4.11 Joves
  7.2. Mobilitat i transport urbà
  Pots consultar el programa en el següent enllaç: https://vicperatots.wordpress.com/programa-2/
  Moltes gràcies per participar

comments powered by Disqus