Acceptada

 • Enviada: 2015-03-04 22:32:19
 • Per: Raúl
 • Presentada: 2015-03-04
 • Estat: Acceptada
 • Arxivat en: Acció social
 • Comparteix:

Participació ciutadana

Els ciutadans de Sant Boi necessitem i ens mereixem uns mecanismes de participació que vagin més enllà de la ciutadania associada i d'uns òrgans gens representatius i poc útils, uns òrgans (com per exemple els consells de barri) endogàmics en la seva composició i allunyats de la realitat dels barris. En els temps que corren i amb les tecnologies que tenim a l'abast, és imperdonable que els ciutadans i ciutadanes a títol individual no disposin de mecanismes i eines reals i efectives per participar regularment als processos de presa de decisió, posant en entredit la qualitat democràtica del govern del qual formeu part. La participació ciutadana no pot ser patrimoni únic de la població organitzada ni pot estar segrestada sempre pels mateixos actors. Per higiene democràtica calen noves cares, òrgans diferents i altres eines, tant en termes de qualitat com de quantitat i proximitat. Moltes gràcies.


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2015-03-04 en Sant boi en nom de Raúl


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Hola Raúl,

  És cert que els espais de participació tradicionals sovint són fórmules que per la seva composició acaben esdevenint útils únicament pel teixit associatiu. En aquesta línia s’ha d’apostar per noves fórmules de participació, promovent mecanismes atractius per afavorir la participació ciutadana on la gent a títol individual també pugui participar d’una forma més fàcil.
  Per ICV Sant Boi és una prioritat la democràcia participativa i deliberativa, promovent consultes ciutadanes i participació en les diferents àrees de l’ajuntament. En aquesta línia estem treballant per trobar aquests mecanismes, incorporant les noves tecnologies però sense oblidar els espais presencials, on tothom ha de poder participar. Cal elaborar plans municipals de participació i sens dubte serà un punt important al nostre programa.

  Moltes gràcies per la teva aportació.

comments powered by Disqus