Acceptada

 • Enviada: 2015-02-25 15:20:16
 • Per: Saray
 • Presentada: 2015-02-26
 • Estat: Acceptada
 • Arxivat en: Medi ambient i territori
 • Comparteix:

Millorar la neteja dels espais naturals

Hola! M'agradaria expressar un tema que em preocupa força: la brutícia. On es troba la Masia de Torrelavila hi ha zona de camp ideal per passejar amb els gossos, poden córrer i jugar lliurement, però quan vaig amb la meva gosseta em trobo que tot esta ple d'escrombreries: la gent hi llença coses com si es tractes d'un autèntic abocador, hi ha plàstics, aparells tecnològics, llaunes, de tot... es una llàstima que una de les poques zones amplies i verdes per poder sortir amb els animals estigui així. No se si seria possible fer un pla de neteja per aquella zona, crec que tots els veïns de la zona ho agrairíem moltíssim i els nostres animals també. Una de les coses que més em preocupen com a ciutadana es el manteniment de la natura i els espais i trobo que en general a Sant Boi hi queda molt per fer. Salutacions i gràcies per llegir les nostres preocupacions, Saray


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2015-02-26 en sant boi en nom de Saray


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Hola Saray,

  A la zona que esmentes hi ha una zona d'esbarjo per a gossos que és insuficient, és de petites dimensions i hi ha moltes mancances. En aquell parc hem fet algunes actuacions com la plantació energètica de paulònies que van ajudar a dignificar un espai que estava molt degradat, ple de runes. Ara però, cal continuar en la millora d'aquell gran parc. Una de les propostes que fem és substituir l'actual zona d'esbarjo per una zona que sigui molt més gran, amb llum i agua, bancs i arbrat. En els darrers anys hem fet 3, una al carrer Picasso amb Girona, una altra al Saló Central i la que es posarà en funcionament aquesta mateixa setmana al Parc de la Muntanyeta. I en cal fer més. Volem continuar ampliant la xarxa de zones d'esbarjo. A més, la ordenança que vam aprovar inicialment fa uns dies preveu la possibilitat que en espais concrets, en hores concretes i amb l'espai degudament senyalitzat es pugui passejar els gossos deslligats. Caldrà valorar on i quan en el futur.
  Quant al manteniment de l'entorn natural volem posar en valor la nostra feina d'aquests 4 anys. Amb pocs recursos hem pogut fer un manteniment digne de l'Anell Verd, la muntanya de Sant Ramon (Montbaig), així com de la Vall del Llor. Tot és millorable, així que ho tindrem present. Esperem poder intensificar aquest manteniment quan tinguem més recursos. Tot i així, hem de dir que Sant Boi disposa d'un entorn natural magnífic, i que hem treballat perquè estigui a l'abast de tothom. En una situació de crisi com l'actual els nostres veïns i veïnes necessiten opcions d'oci assequibles. Hem treballat per aconseguir-ho i ho continuarem fent.

  Gràcies pel teu comentari.

comments powered by Disqus