Acceptada

 • Enviada: 2015-02-21 10:19:22
 • Per: Ramon Balañá Urpí
 • Presentada: 2015-02-21
 • Estat: Acceptada
 • Arxivat en: Economia i Treball
 • Comparteix:

Espai seriós i profund pel tractament de l'emprenedoria

Bon dia. Vull donar les gràcies per l'invitació a participar podenr expressar les mesves idees i i quietuts. La meva dona és professora de secundària i jo dono classes a adults sobre emprenedoria i sistemes de gestió. Estem en etapa electoralista i noto una monopolització idearia de la majoria dels partits centrada en el debat independentista. Però hi ha moltes altres coses, probablement més importants tot i que, segurament, depenents del tema monopolitzat. M'agradaria una esquerra compromesa, "escoltadora", jove i molt activa. Jo proposo una secció, un espai, una dedicació a tot el quès es ara una sortida urgent i desbocada per a molts ciutadans. L'emprenedoria, el teixit comercial i professional a Sant Boi. No hi veig prou mecanismes ara, prou enfocament cap a l'assessorament real. Ens diuen que ho hem de fer, que ens hem d'animar a empendre....pero tot són pegues i desigualtats (ni parlo de la bestiesa de "co-boi". Aquí estic per si voleu reseguir aquesta línea. L'emprenedoria a Sant Boi hauria de tenir el tractament "d'única empresa" on cada emprenedor sigui en realitat una peça clau i pugui ser sostès per la resta del teixit en cas de malts moments.


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 2015-02-21 en nom de Ramon Balañá Urpí


 • Resposta directa d'ICV-EUiA:
  Hola Ramon,

  Sant Boi és una de les ciutats de la comarca amb més percentatge d'atur. Cal atacar la lacra de l'atur amb totes les eines al nostre abast. Una d'elles és l'acompanyament a l'emprenedoria. Cal desenvolupar una visió emprenedora de les polítiques d'ocupació que posi accents, també, en la promoció econòmica, en la creació i consolidació d'empreses, en la cultura emprenedora, en l'emprenedoria social, en la responsabilitat social, en polítiques de conciliació i nous usos del temps, en la millora i revalorització de polígons d'activitat econòmica, en el suport a noves iniciatives.
  Som conscients de que els municipis tenen poques eines per generar ocupació, però en tenen. Els municipis han tingut i tenen un paper actiu en les polítiques actives d'ocupació. Cal explotar-les al màxim. Hem de dotar l'administració d'eines suficients per fer aquest acompanyament eficient i de qualitat.

  Gràcies per la teva proposta.

comments powered by Disqus